28 Mayıs 2010 Cuma

ŞİŞMAN BİR ÇOCUK GELİŞİMCİ İLE DİYETTE BİR ECZACININ SALATA MACERALARI!!!!!! FRİG SALATASI




Geçen yıl ki GAZİANTEP maceramdan sonra ağız tadım değişti.Komşum eczacı Nurcihan hanım,ortak bir arkadaşımızla beraber akşam oturmasına gelmek istediklerini haber verip diyette olduğunu da ekleyince ikram olarak salata yapmaya karar verdim.Frig salatam daha önce Başhekim yardımcımızın doğum gününde denediğim ve çok beğenilen bir salataydı.Nurcihan da Antep li olunca yapma kararım perçinlendi.Gerçekten lezzetli ve doyurucu bir salata kalanı paket yaptık ertesi gün eczaneye götürmek için yanına aldı benim tatlı misafirim.
FRİG SALATASI
MALZEMELER
1,5 su bardağı frig(közlenmiş taze bulgurmuş.Bana Antep'ten sevgili bebekli mutfak gönderiyor ama Bursa'da bulduk Akuğur da ve Malatya pazarı'nda var.)
1 su bardağı iri bulgur
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
4 yemek keşığı zeytin yağı
2 limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
2 tane domates büyükçe
1 bağ yeşil soğan
2 tane kuru soğan
5 diş taze sarımsak
kuru nane,kırmızı biber,kekik (azıcık),Karabiber,tuz
YAPILIŞI:Zeytin yağı ile piyazlık kıydığım kuru soğanları ve sarımsakları kavurdum.Baharatları ve yıkayıp süzdüğüm bulgurları ve suyunu ekleyerek pilav gibi pişirdim.Piştikten sonra demlenip soğuması için kenara aldım.Bu arada maydanoz,dereotu,taze soğanı incecik doğradım.Domatesleri küçük parçalar halinde doğradım.Soğuyan pilavımı geniş bir kaba alıp içine yeşilliklerimi karıştırdım.Salatam hazır oldu.Pancarlı yeşil salata ve meyvalarla servis yaptım.

MAYIS AYI NASIL GEÇTİ ANLAYAMADIM!!!!!!!! KARYAĞDI TATLISI



Mayıs ayı nasıl geçti anlayamadım.Gerçi ömür geçip gidiyor anlayamadan biz sadece içinde yaşıyoruz bu geçenlerin.Bu ayın nerdeyse 10 günü hastalıkla geçince geri kalanında yattığım günlerin yarım işlerine koşturmak zorunda kaldım.Hastanede 5 kişilik bir çalışma grubumuzla 15 günde bir öğle arası yaptığımız sohbet günümüzü yazayım önce.Bu tabaklar Şenay'ımıza ait.Özellikle Şenay'ı yazıyorum.Bekleyip göreceksiniz biz daha neler yapıyoruz.O nişan yüzüklü sağ el Şenay'a ait duyurulur.
KARYAĞDI TATLISI
MALZEMELER
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı sakız
1 su bardağı hindistan cevizi
ceviz kadar tereyağı
1 paket krem şanti,1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI:Süt,un,sakız soğuk süte karıştırılır.Orta ateşte karıştırılarak pişirilir.Kaynama noktasına geldiğinde vanilya,şeker ve tereyağ eklenir.Ben bu aşamada mikserle çırpmaya başladım.Kaynadıktan sonra 5 dakika ocak üstünde çırpıp altını kapattım.Soğuk mermerin üstüne alıp havalandırarak 5 dakika daha çırptım.Işlak borcamın dibine hindistan cevizi dökülür.Üzerine tatlımız boşaltılır.
Krem şanti soğuk sütle çırpılıp buzdolabına kaldırılır.Tatlımız iyice soğuduktan sonra üzerine krem şanti sıvanıp tepsinin ortasından 2 ye kesilerek krem şantili kısım arada kalacak şekilde bir yarı diğer yarının üzerine kapatılır.Soğuk servis yapılır.Afiyet olsun.

7 Mayıs 2010 Cuma

SEBZELİ MISIR EKMEĞİ



Merhaba.Yine uzun bir aradan sonra mısır ekmeği denememle karşınızdayım.Bu ara gergin ve yoğunum.Hafta sonu "Anneler günü"sebebiyle bir büyük seminerde,benim ilk büyük seminerimde görevlendirildim.Heyecanlıyım.Pazar gün Ales sınavı var gerginim.
Evde yiyecek kimse olmadığı için yeni tarifleri arkadaşlarımın üzerinde denemekteyim.Bu ekmeği yine ağız tadlarına güvendiğim bir grup sağlık personelinde denedim.Henüz ölen yada yaralanan yok.Gelen yorum "mısır ekmeği yenilebilir hale gelmiş,güzel olmuş"tu.Evet lezzetli ve farklı bir taddı.Her ne kadar sevgili Trabzonlular tarafından "sosyete ekmeği "bu diye yorumlansa da biz beğendik.
MALZEMELER:
1 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı zeytin yağı
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım bağ maydanoz,dereotu
1 tane ince doğranmış orta boy soğan
200gr kadar rendelenmiş beyaz peynir
1,5 su bardağı mısır unu (Fırınlanmış olanından kullandım halis muhlis karadeniz yapımı)
yarım su bardağı beyaz un
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:Sıvı malzemeler bir kapta karıştırılır.Un,şeker,tuz eklenir.karıştırılmaya devam edilir.Peynir,soğan ve yeşilliklerde karıştırılır.Eli yoran yoğun bir karışım olacak.Kek karışımından koyu,kurabiyeden cıvık.(Ne anlattım ama)Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.Soğuduktan sonra yedik biz ama kendimi zor tuttum sıcakken bir parça almamak için inanılmaz güzel kokuyordu.