26 Ocak 2011 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI


www.otizm.platformu.org 
MALZEMELER:
yarım kg tel kadayıf
1 kase süt reçeli Tarifi burdan.
5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı şeker

3 tane isteğe bağlı damla sakızı

1çorba kaşığı tereyağı

üzerini süslemek için isteğe bağlı hindistan cevizi Antep fıstığı v.s.

YAPILIŞI:Tel kadayıfı teflon bir tavada rengi değişene kadar kavrulur.Bir kenarda soğumaya alınır.Bir tencereye süt,un,nişasta,damla sakızı konur.Karıtırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Kaynamaya başladığında şekeri konur.Ateşten indirilir.Mikserle orta şidette savrularak karıştırılır.Hafif ılınana kadar kabuk tutmaması için ara ara karıştırılır.Tatlıyı koyacağınız kaplar hafifçe ıslatılır.Diplerine önce 1 yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf,1 tatlı kaşığı süt reçeli üzerinede 1,5 kepçe muhallebiden konur.İyice soğuyana kadar beklenir.En üste tekrar kadayıf ve süt reçeli konur süslenir.Soğuk tüketilmesini tavsiye ediyorum.Afiyet olsun....


 

25 Ocak 2011 Salı

BİZ BU BEBEĞE HOŞGELESİN PARTİSİNİ ÇOK SEVDİK!!!!!!









www.otizm.platformu.org
Uzun süredir yoğunluktan etrafıma bakma şansım olmuyor.Aslında bir sürü şey yapıyorum ama buraya yükleyemiyorum.Dün işten güçten başımı kaldırıp iş arkadaşlarımla birlikte yazın evlenen Şenay'ımızın evini görmeye gittik.Hazır bir araya gelmişken şubatta doğum yapacak olan Sosyal Hizmet Uzmanı arkadaşımız Gülay'ın bebeğine hoşgelesin partisi yapalım dedik.Her zaman ki gibi planlama ve süslemeler bana ait.İkramları ev sahibi hazırladı.Bizler katkıda bulunduk.Keyifli bir akşamı birlikte geçirdik.Bir kaç tarifi paylaşacağım ama bu günlük fotograflarımızla yetiniverin artık.Gün sonunda hatıra kalsın diye lavanta keseleri hazırladım.Örgü kısmına Esin Hanım yardım etti.Kartlarımız bebek bezi şeklindeydi çok güldük.En önemlisi Gülay çok mutlu oldu.Hediyelerimizi neşeyle açtı.Bizde O'nu mutlu ettiğimiz için mutlu olduk.

6 Ocak 2011 Perşembe

BEBEK KURABİYESİ DENEMESİ


Bir arkadaşımın siparişi olarak denedim bu kurabiyeleri.Tarif http://pastaci.blogspot.com/ dan yılbaşı kurabiyelerinin ve Royal ıcıng tarifi.Bayıldım kurabiyenin gevrekliğine ve aromasına şiddetle tavsiye ediyorum.Yeni doğan bebeğe de hayırlı bir ömür diliyorum.Benim hayal ettiğim kadar düzgün olmadılarsa da beğenildiğini duymak beni mutlu etti.Şehr-i Bursa'dan sevgiler.....


4 Ocak 2011 Salı

YENİ KARARLAR VE KEKLİ AYVA TATLISI

www.otizm.platformu.org
Uzun bir aradan sonra merhaba.Bilgisayarımda ve hayatımda yaşadığım karışıklıklar yavaş yavaş düzene oturuyor.Bende yeni düzene ayak uydurmaya çalışıyorum.Zamanı geldikçe sizlerle bu değişiklikleri paylaşacağım.Şimdilik tariflerle idare edelim.Evdeki malzemeleri değerlendirmeye çalışırken ortaya çıktı bu tarif.Güzel olmuştu paylaşmak istedim.
MALZEMELER
1 kg ayva
1,5 su bardağı toz şeker
1 tane muz
1 su bardağı su
2 su bardağı ufalanmış kakaolu kek
1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
YAPILIŞI:Ayvalar iyice yıkanır.Kabukları soyulmadan 2 parçaya kesilir.Ortasındaki çekirdek kısmı hafifçe oyularak çıkarılır.Bir tencerede su ve şeker ilavesiyle yumuşayana kadar pişirilir.Bu arada kekler rondoda irice parçalanır.Ayvalar piştikten sonra soğumaya alınır.Bu arada çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirilir,arada bir karıştırılarak kabuk tutmadan soğutulur.Ayvalar servis tabağına alınır.Önce oyuk bölgelere kek parçaları doldurulur.Üzerlerine birer dilim muz konur.En üste çikolata sosu dökülür.Servis yapılır.